Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om te starten met de rijopleiding?

Vanaf november 2011 mag je starten met een rijopleiding vanaf 16,5 jaar. Deze nieuwe regel staat ook wel bekend als het 2todrive experiment. Je mag dan je praktijkexamen afleggen op de dag dat je 17 jaar bent geworden. Tot je 18e verjaardag mag je alleen op de web onder begeleiding van 5 door jou uitgekozen coaches. Alle informatie over dit project vind je op www.2todrive.nl.

In welke regio rijdt autorijschool van haren?

Kom je uit de regio Zuid-Limburg? Dan ben je altijd welkom bij Autorijschool Van Haren. Je kunt onze lesauto’s tegenkomen van Maastricht tot Heerlen en Hoensbroek tot Sittard, Geleen en zelfs tot in de regio Roermond. De rijlessen zullen vervolgens afgenomen worden in de regio waar jij bekend bent. We gaan ervan uit dat je na het afronden van de rijles met name in jouw regio actief bent op de weg.

Hoe snel kan ik bij autorijschool van haren terecht?

Omdat wij met 3 rijinstructeurs actief zijn kun je vaak al binnen enkele dagen bij ons terecht. Wil je graag op een specifieke datum starten dan raden wij aan om ons dit zo vroeg mogelijk te laten weten, zodat wij tijd vrij kunnen houden op deze datum. Je kunt ons een bericht sturen met ons contactformulier of ons even bellen op telefoonnummer 045-8510801.

Ik heb al ervaring met autorijden, kan ik bij autorijschool van haren terecht?

Natuurlijk kun je bij Autorijschool Van Haren terecht! Het komt regelmatig voor dat een cursist zich niet prettig voelt bij de huidige rijschool, of dat de rijles door bepaalde omstandigheden een tijdje stil heeft gelegen. Ook als ervaren bestuurder krijgt je een gratis proefles waarin wij kijken hoe ver je bent en hoeveel lessen je nog ongeveer nodig hebt voordat je toe bent aan het praktijkexamen. Mocht je al een rijbewijs hebben, maar ben je al lange tijd niet meer toegekomen aan rijden, dan kun je ook bij Autorijschool Van Haren terecht voor een korte opfriscursus.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg?

De lesuren worden in overleg tussen jou en de rijinstructeur ingepland. Wanneer de gewenste tijd nog vrij is kun je rijlessen volgen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. In principe krijg je altijd rijles van dezelfde rijinstructeur, maar mocht de tijd die jou uitkomt niet meer beschikbaar zijn dan zou je er eventueel voor kunnen kiezen om een rijles met een andere rijinstructeur in te plannen.

In welke auto kan ik rijden bij autorijschool van haren?

Autorijschool Van Haren heeft de beschikking over een Hyundai Tucson en een Peugeot 2008 GT. Beide auto's zijn van alle luxe voorzien en zijn prettige auto's om in te rijden.

Moet ik een theoriecertificaat hebben voordat ik begin met de rijles?

Nee, wij raden wel aan om het zo snel mogelijk tijdens de opleiding te halen. Het vergroot je verkeersinzicht en je kunt je dan volledig focussen op de praktijklessen. Je hebt het theoriecertificaat nodig voordat je op praktijkexamen gaat.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?

Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen: Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs en de oproep welke je van de rijschool hebt ontvangen. Heb je een van deze niet bij je? Dan is de kans groot dat de medewerker CBR je niet toelaat tot het examen!

Wat is de geldigheidsduur van een theoriecertificaat?

De geldigheidsduur van een theoriecertificaat is 1 jaar.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt hangt helemaal af van je eigen kunnen. Onze instructeurs doen er alles aan om je in 1 keer te laten slagen met een zo kort mogelijke opleiding. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat wij er wel naar streven om een zekere, zelfbewuste en veilige kandidaat af te leveren aan het CBR. Voordat je begint aan de rijopleiding krijg je van ons een gratis proefles cadeau. Na afloop van deze proefles geeft de rijinstructeur jou een inschatting van het aantal benodigde lessen. Zo weet je vooraf ongeveer hoeveel lessen je nodig gaat hebben voordat je kan deelnemen aan het praktijkexamen.

Word ik thuis opgehaald?

Alle rijlessen bij Autorijschool Van Haren starten bij jou voor de deur. De rijinstructeur komt je thuis ophalen en na afloop van de rijles wordt je weer netjes thuis afgezet. Zo kun je de rijles starten vanuit een voor jou bekende omgeving. Alleen het praktijkexamen start bij de vestiging van het CBR.

Wat is een tussentijdse toets?

Na ongeveer driekwart van de rijopleiding kun je deelnemen aan een tussentijdse toets. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe de rijvaardigheid van de cursist is gevorderd. De toets volgt het verloop van het echte examen en duurt ook 55 minuten. De rij-instructeur rijdt mee tijdens deze rit. Na afloop van de tussentijdse toets krijg je een evaluatie. Zo weet je precies wat je goed doet en aan welke punten je nog moet sleutelen om het echte praktijkexamen te kunnen halen. De ervaring van een tussentijdse toets geeft je ook meer zelfvertrouwen tijdens het echte praktijkexamen.

Wanneer kan ik deelnemen aan de tussentijdse toets?

Autorijschool Van Haren bepaalt samen met de cursist het tijdstip van de toets. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding.

Wat zijn de voordelen van een tussentijdse toets?

Na afloop van de tussentijdse toets geeft de examinator advies op diverse onderdelen. Zo weet je precies waar je nog aan moet werken. Verder kun je alvast wennen aan de examensituatie, waarbij nervositeit grotendeels weggenomen kan worden. Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

 

Staat jou vraag er niet tussen?

Wil je graag je rijbewijs halen en rijles volgen? Je aanmelden voor een gratis proefles bij onze rijschool in Hoensbroek? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur een bericht