Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

Je rijbewijs halen met 17 jaar? Dat kan!

Je kunt al vanaf 16,5 jaar bij ons beginnen met het nemen van rijlessen. Op de dag dat je 17 jaar wordt mag je al deelnemen aan het praktijkexamen. 

Rijlessen vanaf 16 jaar dankzij 2toDrive

Met 2toDrive kunnen jongeren al vanaf 16,5 jaar beginnen met het nemen van rijlessen. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat je 18 bent. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen voor rijbewijs B. Tot je 18e verjaardag mag je alleen autorijden onder begeleiding van een door jou uitgekozen coach (je 2toDrive coach).

Deze coaches staan vermeld op een begeleiderspas, die je altijd bij je moet hebben als je aan het rijden bent. Je mag maximaal 5 coaches uitkiezen. Niet iedereen komt in aanmerking om jouw coach te worden. De coaches die je hebt uitgekozen moeten namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De 2toDrive coach moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B
  • De 2toDrive coach moet minimaal 27 jaar oud zijn
  • De 2toDrive coach mag in de 4 jaar voor de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad of onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd hebben gekregen door het CBR
  • Hij of zij mag niet onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen zijn tijdens het begeleiden
  • De 2toDrive coach moet een geldig rijbewijs bij zich hebben tijdens het begeleiden

Na je 18e verjaardag mag je zelfstandig de weg op zonder begeleidingscoach. Het 2toDrive experiment is bedoeld om jongeren langer en onder relatief veilige omstandigheden ervaring op te laten doen op de weg. De groep beginnende bestuurders is verantwoordelijk voor ongeveer 20% van alle ernstige ongelukken op de weg. Met 2toDrive zal dit percentage aanzienlijk moeten dalen.

Gratis proefles plannen 

 

 

 

Ben jij 16,5 jaar? Start met rijlessen bij autorijschool van Haren

Onze ervaring is dat leerlingen van 16,5 jaar dingen gemakkelijker oppakken en daarom ook minder rijlessen nodig hebben. Het valt op dat de jongere leerlingen vaak ook gemotiveerder zijn dan 18 plussers.

Ook bij Autorijschool Van Haren kun je al met 16,5 jaar beginnen met de rijles en met 17 jaar in bezit zijn van een rijbewijs! Je kunt er bij ons van uitgaan dat je de beste begeleiding krijgt op weg naar je rijbewijs. Je kunt eerst kennis maken met jouw rijinstructeur tijdens een gratis proefles. De rijinstructeur kan dan al je vragen over 2toDrive beantwoorden.

Wil je meer informatie over 2toDrive? Neem dan gerust even contact op met onze rij-instructeurs.

Stel een vraag

 

 

 

Gratis proefrijles inplannen?

Reserveer snel wanneer het jou uitkomt.