Faalangst rijschool voor cursisten met examenvrees

Je hebt voldoende rijlessen gevolgd en je hebt uiterst je best gedaan. Volgens jouw rijinstructeur ben je helemaal klaar voor het praktijkexamen. Iedereen is wel een beetje zenuwachtig voor een examen en dit is ook normaal. Je wordt immers beoordeeld op je kunnen. Bij sommige examenkandidaten gaat dit echter zo ver dat de prestatie er onder gaat lijden. Wij noemen dit faalangst of examenvrees.

Faalangst of examenvrees komt niet alleen voor op scholen of bij cursussen. Een rijschool komt regelmatig examenkandidaten tegen die te zenuwachtig zijn voor het praktijkexamen en daardoor onnodig fouten maken en niet slagen. De rijinstructeurs van Autorijschool Van Haren zijn speciaal opgeleid voor het geven van rijlessen aan leerlingen met faalangst of examenangst. De rijinstructeur is de juiste persoon om de examenkandidaat van zijn of haar angst af te helpen tijdens de rijlessen.

 

Rijles aan leerlingen met examenangst

Autorijschool Van Haren is gespecialiseerd in het geven van rijles aan leerlingen met faalangst of examenvrees

De meeste rijscholen hebben moeite om faalangst te herkennen bij cursisten. Wanneer het bij een rijinstructeur niet bekend is dat de examenkandidaat faalangst heeft, kan hij deze persoon ook niet goed begeleiden. Wanneer de examenkandidaat niet op tijd aangeeft dat hij faalangst heeft, kan de rijinstructeur hier niet op tijd op inspringen.

Autorijschool Van Haren heeft de rijinstructeurs speciaal opgeleid om faalangst of examenvrees in een vroeg stadium te herkennen en de cursist daarbij te begeleiden. Met de juiste begeleiding zul je met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het praktijkexamen. De kans dat je de eerste keer slaagt voor het praktijkexamen autorijden groeit hiermee aanzienlijk.

Tijdens de rijlessen bestaat de mogelijkheid om even een korte pauze in te lassen. De rijinstructeur heeft bovendien veel geduld met leerlingen met faalangst of examenvrees. Het deelnemen aan een tussentijdse toets kan veel druk bij leerlingen wegnemen. De tussentijdse toets heeft dezelfde structuur als het praktijkexamen, alleen kan de leerling hierbij niet slagen of zakken. Voor het echte praktijkexamen kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

 

Het faalangst rijexamen van het CBR

Het praktijkexamen kan afgelegd worden met een speciale faalangst examinator van het CBR. Deze examinators zijn speciaal opgeleid en hebben begrip voor jouw situatie. Het faalangst praktijkexamen kent een aantal voordelen, zoals de mogelijkheid van het inlassen van een korte pauze.

In onderstaande film is te zien hoe het eraan toegaat tijdens het speciale faalangst rijexamen van het CBR.

 

Speciale opleiding voor rijinstructeurs

De rijinstructeurs van Autorijschool Van Haren hebben een speciale opleiding gevolgd bij Compact Opleidingen. De cursus faalangst rijinstructeur bij Compact Opleidingen wordt verzorgd door een universitair gediplomeerde faalangstpsycholoog.

 

Meer informatie over faalangst bij het praktijkexamen autorijden

Heb je in het verleden gemerkt dat je bovengemiddeld zenuwachtig bent tijdens een examen of proefwerk? Dan kan het best voorkomen dat het best zijn dat je een bepaalde vorm van faalangst of examenvrees hebt. Autorijschool Van Haren helpt leerlingen met faalangst of examenvrees uit geheel Zuid-Limburg aan het rijbewijs. Maak gebruik van de gratis proefles om zelf te ervaren hoe onze rijinstructeurs omgaan met faalangst.

 

Tips praktijkexamen

Wij geven je alvast 10 gouden tips voor het behalen van het praktijkexamen. Tijdens de rijlessen zullen onze rij-instructeurs je leren hoe je deze tips in de praktijk kunt inzetten.

Probeer nu een gratis en vrijblijvende proefles bij Autorijschool Van Haren