Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

Last van examenvrees of faalangst?

De rijinstructeurs van Autorijschool Van Haren in Hoensbroek zijn speciaal opgeleid voor het geven van rijlessen aan leerlingen met faalangst of examenangst.

Zie je op tegen het examen? Wees gerust, wij gaan je helpen!

Je hebt voldoende rijlessen gevolgd en je hebt uiterst je best gedaan. Volgens jouw rijinstructeur ben je helemaal klaar voor het praktijkexamen. Iedereen is wel een beetje zenuwachtig voor een examen en dit is ook normaal. Je wordt immers beoordeeld op je kunnen. Bij sommige examenkandidaten gaat dit echter zo ver dat de prestatie er onder gaat lijden. Wij noemen dit faalangst of examenvrees.

Faalangst of examenvrees komt niet alleen voor op scholen of bij cursussen. Een rijschool komt regelmatig examenkandidaten tegen die te zenuwachtig zijn voor het praktijkexamen en daardoor onnodig fouten maken en niet slagen. De rijinstructeurs van Autorijschool Van Haren zijn speciaal opgeleid voor het geven van rijlessen aan leerlingen met faalangst of examenangst. De rijinstructeur is de juiste persoon om de examenkandidaat van zijn of haar angst af te helpen tijdens de rijlessen.

Gratis proefles plannen 

 

 

 

Rijles aan leerlingen met examenangst

De meeste rijscholen hebben moeite om faalangst te herkennen bij cursisten. Wanneer het bij een rijinstructeur niet bekend is dat de examenkandidaat faalangst heeft, kan hij deze persoon ook niet goed begeleiden. Wanneer de examenkandidaat niet op tijd aangeeft dat hij faalangst heeft, kan de rijinstructeur hier niet op tijd op inspringen.

Autorijschool Van Haren heeft de rijinstructeurs speciaal opgeleid om faalangst of examenvrees in een vroeg stadium te herkennen en de cursist daarbij te begeleiden. Met de juiste begeleiding zul je met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het praktijkexamen. De kans dat je de eerste keer slaagt voor het praktijkexamen autorijden groeit hiermee aanzienlijk.

Tijdens de rijlessen bestaat de mogelijkheid om even een korte pauze in te lassen. De rijinstructeur heeft bovendien veel geduld met leerlingen met faalangst of examenvrees. Het deelnemen aan een tussentijdse toets kan veel druk bij leerlingen wegnemen. De tussentijdse toets heeft dezelfde structuur als het praktijkexamen, alleen kan de leerling hierbij niet slagen of zakken. Voor het echte praktijkexamen kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

Stel een vraag

 

 

 

Faalangst rijexamen van het cbr

Het praktijkexamen kan afgelegd worden met een speciale faalangst examinator van het CBR. Deze examinators zijn speciaal opgeleid en hebben begrip voor jouw situatie. Het faalangst praktijkexamen kent een aantal voordelen, zoals de mogelijkheid van het inlassen van een korte pauze.

Stel een vraag

 

 

 

Gratis proefrijles inplannen?

Reserveer snel wanneer het jou uitkomt.